“Boli život k’o da nije moj”

Najdublje rane nastaju od neljubavi. Kad nemamo slobodan pristup ljubavi, baš onakvi kakvi jesmo i kada je ljubav prema nama uslovljena raznim očekivanjima, onda dolazi do bola. Od tog bola ili bežimo ili tonemo u njega.Koji god da nam je izbor, nije dobar za nas. Biti u odnosu u kojem nismo voljeni takvi kakvi jesmo truje našu dušu na milion načina. Ako pokušamo da ipak zadobijemo ljubav osobe koja nam postavlja uslove, samo se udaljavamo od onoga što suštinski jesmo i trudimo se da postanemo neko drugi.

Pošto naša duša oseća unutrašnji rascep, pokušava da nam skrene pažnju. Prvo nam šapuće kroz snove i susrete sa ljudima kojima se dopadamo takvi kakvi jesmo. Ako ne slušamo, onda počinje da pojačava emotivnu bol. Ili je prepoznamo ili bežimo od nje u zavisnost, površne odnose ili trivijalne aktivnosti. Ali posle svake te aktivnosti, samo ostajemo prazniji i udaljeniji od sebe. Ako nas i to ne trgne i ne vrati u stanje ljubavi, počinje i telo da reaguje. Kreću razni poremećaji i bolesti da se pojavljuju, telo nam na sve načine signalizira da smo otišli predaleko od sebe.

U prilagođavanju štetnim okolnostima nema ničega dobrog ni za nas ni za druge. Da bi uspeli ponovo da dođemo do ljubavi koja nam pripada po rođenju, važno je da se okružimo ljudima koji nas vole i prihvataju onakve kakvi jesmo i da se polako udaljimo od onih koji to ne rade.

Mi sami i život koji smo dobili je čudo i izraz najdublje Božje ljubavi. Kad smo u skladu sa tom ljubavlju život ne boli, već se u nama oslobađa sila radosti, isceljenja i stvaranja.

Živeti u skladu sa tom silom znači živeti u skladu sa samim sobom. U takvom životu, čuda ne samo da su moguća, nego postaju i deo naše svakodnevice.

Živeti u skladu sa Božjom ljubavlju znači živeti autentičan, ispunjen i kreativan život u kojem svaka naša aktivnost služi Dobru, čak i ako se nama bliski ljudi neće slagati sa našim izborima.

Biti ono što jesmo zahteva manje snage, a oslobađa više radosti i sreće nego što bi lažni život ikada mogao.

Moja želja za sve vas koji čitate ovaj članak jeste da vas Bog vodi u život za koji ste pozvani i da se kroz vaše delovanje ostvari punina ljubavi zbog koje ste ovde.

 

Prijavite se za inspiraciju, tekstove i obaveštenja.Categories: Uncategorized