Bez obzira na to šta vam se dešavalo u prošlosti i koliko su vam bila teška iskustva, možete imati kvalitetan i ispunjen život.

Jasno mi je koliko je ova izjava smela, pogotovo kada sva istraživanja govore suprotno od toga, ali znam da nismo stvoreni da bi se patili i mučili zauvek.

Jednom kada krenemo putem isceljenja i ljubavi, oni takođe polaze nama u susret.

Ljubav koju tražimo i koja nas isceljuje nećemo pronaći u partnerskom odnosu, niti u odnosima sa drugim ljudima.

Ljubav koja isceljuje je dar od Boga.

Ili da se bolje izrazim, nije dar nego nešto što nam po rođenju pripada. Tek kad se ponovo povežemo sa tom ljubavlju, počinje period čudesnog isceljenja i obnove.

Ta ljubav nam je na dohvat ruke i sve što je potrebno da uradimo za početak je da Bogu predamo naš život i naš bol.

To je trenutak u kojem počinje ne samo isceljenje, nego i transformacija naše ličnosti, odnosa, posla i života.

Na početku može da nam se desi da samo taj bol bude još veći i da nam se život raspada, ali to je u stvari trenutak u kojem se sve počinje slagati upravo onako kao što i treba da bude.

Jako dobro znam kako je to živeti promašen život, a isto tako znam i koliko je život veličanstven kada smo u skladu sa silom i ljubavlju koja nas je stvorila. Veličanstven u svakom smislu.

Možda vam je neobično što ovaj tekst dolazi iz pera psihoterapeuta. Trebale su mi godine da prihvatim da je psihoterapija samo deo mog puta i uticaja koji imam, a da se sva punina dubokog ozdravljenja dešava tek u našoj povezanosti sa ljubavlju.

Božji principi nisu isto što i ljudski principi. Dok je na psihoterapiji fokus na ublažavanju tegoba i omogućavanju funkcionalnosti, Božji princip nam kaže da će nam nadoknaditi sve godine koje su “skakavci pojeli”.

Sva šteta koja nam je učinjena će biti nadoknađena i dobićemo život u izobilju.

Obilje ljubavi, mira i duboke sigurnosti su nešto što nam je obećano i što nas čeka.

Čeka da odlučimo kojim putem želimo da idemo.

 

Prijavite se za inspiraciju, tekstove i obaveštenja.